Våra hydrauliska lastbryggor finns i tre utföranden. Vikläpp, teleskopskläpp och kajkantsvikläpp. Som alternativ finns även mekaniska lastbryggor. Samtliga våra lastbryggor kan till mått och lastkapacitet anpassas efter kundens önskemål.
Lastkajer
Vi tillverkar lastkajer i halkskyddande tårplåt. Även lastkajerna kan till mått och kapacitet anpassas efter kundens önskemål. Lastbryggorna är avsedda för hängande montage. Våra FLEXIBALK-system är styvt i längdriktningen, men samtidigt vridbart i tvärriktningen för att kunna anpassas efter snedlutande fordon.
Lastbryggornas hydraulik är ett väl utprovat system med gjutjärnspump. I jämförelse med pumpar av andra material har gjutjärn visat sig ha betydligt längre livslängd. Systemet klarar temperaturer mellan +50 till -40°C. Alla ventiler är integrerade i ventil/pumphus vilket ger få yttre kopplingar. Bryggorna är ytbehandlade med 40m grundskyddsfärg av metallbaserad primer och topplackas med 40m syntetisk industrilack. Standardkulör är grafitgrå (NCS 8005-B20G) men andra färger går att få efter önskemål. Lastbryggorna föses med kraftiga gummibumprar som tål stora påfrestningar. Det elektroniska säkerhetssystemet styr att bryggan automatiskt återgår till nolläge och säkras om t ex en lastbil plötsligt lämnar bryggan. Alla elkomponenter uppfyller skyddsklass IP54. Bryggorna uppfyller europeisk säkerhetsnorm EN1398 och är CE-märkta. Tillval: Varmförzinkning, isolering, extra halkskydd mm.
Lastbrygga med VIKLÄPP (VL)
Dockabs lastbrygga med vikläpp tillverkas i sex standardstorlekar och två lastkapaciteter (6 eller 9 ton), vilket gör att man hittar ett utförande för varje behov.
Lastbrygga med TELESKOPLÄPP (TL)
Dockabs lastbrygga med teleskopläpp tillverkas i fyra standardstorlekar och lastkapacitet på 6 ton. Den här typen av brygga är lämplig för containrar och för sidolastning.
Lastbrygga med KAJKANTSVIKLÄPP (KVL)
Dockabs kajkantsbrygga med vikläpp tillverkas med standardstorlekar med en kapacitet på 6 ton. Ett ekonomiskt alternativ vid behov av hydraulisk lastbrygga.
Mekanisk lastbrygga
Dockabs mekaniska lastbrygga i stål eller aluminium. Finns i en mängd olika utföranden, bl a sidoskjutbara och flyttbara.